Skąd wziąć solidne opakowania gastronomiczne

Opakowania na pizze możemy podzielić na podstawowe 2 rodzaje. Najczęściej spotykane w Polsce są opakowania kwadratowe a także trapezowe. Te pierwsze wyróżniają się tym, że posiadają podwójne ścianki jak również i niezmiernie mocną tekturę.

Takie właściwości dają gwarancję solidności jak również i stuprocentową niezawodność. Jak wiadomo nie wszystkie kartony dobrze tolerują włożenie ciepłej pizzy. Opakowania w tej branży muszą radzić sobie z dużymi temperaturami. Prócz tego klasyczne opakowanie na pizze ma za zasadnicze zadanie dodatkowo utrzymywać jej optymalne ciepło na dłużej.

pizza

Podobne zastosowania posiadają specjalne opakowania w kształcie trapezu. W zasadzie nie sposób znaleźć jakieś duże różnice. Głównie chodzi o estetykę. Na obu rodzajach bardzo popularne jest dodawanie nadruków, których zadaniem jest efektywne wypromowanie danej pizzerii. Do ich wydruku trzeba użyć specjalistycznych technik. Nadruki tworzone są przede wszystkim takimi technikami jak: offset, flexo jak również sito. One wydają się być najodpowiedniejsze. Bardzo zbliżoną charakterystykę posiadają opakowania do cateringu.

Szukasz fascynujących informacji na przedstawiany wątek? Świetnie się składa, ponieważ polecany serwis (http://www.benetrucks.pl/pl/trucks/list) ma dane godne zainteresowania, które są także niezwykle ciekawe.

W dzisiejszej dobie szalejącej konkurencji, opakowania te mogą być elementem, który przeważa o tym, że klient wybierze właśnie tą firmę, która dba o to, by jej produkty miały stosowną oprawę, odróżniającą się poczuciem dużej estetyki. Opakowania do cateringu przeznaczone są do rozmaitych ciast czy potraw. Przykładowo opakowania cateringowe na torty wykonane są z reguły w solidnego papieru. Opakowanie takie nie jest klejone, a składane na specjalne zaczepy. Dzięki takiemu rozwiązaniu jest ono proste a zarazem eleganckie. Jest to praktyczny wariant, który sprawia, że nasze opakowanie jest komfortowe jak i stabilne.

Opakowania cateringowe stworzone z litego kartonu najczęściej posiadają rączkę, która nadaję elegancji. Opakowania cateringowe tej klasy używane są do cateringu przy prestiżowych uroczystościach. Kolejnym wariantem jest opakowanie (zobacz projekty opakowań) cateringowe piętrowe, które jest zdecydowanie bardziej nastawione na zapewnienie daniom lub ciastom bezpieczeństwa podczas przewozu z miejsca na miejsce.

Więcej: